Akitakennel kawaii Tenshi
Voorstelling
pups
fotoalbum
nieuws 2011
Links
Kontakt
rasstandaard
Karakter
Guanyin NL
Hakubi NL
Miyu NL
Ihoko NL
Emi NL

Mijn naam is Bianca, ik ben 35 jaar en woon te Velm.

Mijn vader woont bij mij, wat een groot voordeel is aangezien ik voor mijn werk dagelijks een lange tijd van huis weg ben. Zo kan ik tenminste met een gerust hart gaan werken want ik weet dat ze gedurende mijn afwezigheid goed verzorgd zullen worden.


Zolang ik me kan herinneren hebben mijn ouders altijd al een hond in huis gehad, maar nadat de laatste hond overleden is hebben ze besloten om geen nieuwe hond meer in huis te nemen.

Enkele jaren daarna heb ik ze toch kunnen overhalen en gingen ze op zoek naar een grote hond die goed kan waken maar toch heel goed kunnen omgaan met kleine kinderen.

Regelmatig zochten we samen op internet om een hond te zoeken voor mijn ouders, tot we op een dag een artikel tegenkwamen van een ras waar we nog nooit hadden van gehoord: de akita.

We waren alle 3 meteen verliefd op het uiterlijk van de akita en na de karaktereigenschappen te hebben nagegaan stond het vast dat hun hond een akita zou worden.

En zo hebben ze eind 2005 hun akita, Aika bij een particulier gekocht.


Sinds dan bezocht ik al eens een hondenshow waar er ook andere akita’s aanwezig waren want ja, een akita kom je zomaar op straat niet tegen.

Door regelmatig contact met andere akita’s werd ik stilaan meer en meer verliefd op dit prachtige ras en begon het te kriebelen om een “eigen akita” te hebben.

In de herfst 2006 heb ik dan ook contact opgenomen met een fokster van dit prachtige ras en in maart 2007 zag mijn Guanyin het eerste levenslicht. Toen ik haar eind april mee naar huis mocht nemen heb ik aan de fokster beloofd om haar eens voor te brengen op een hondenshow en van 1 keer werd een 2e keer, en van die 2e keer …

Zo werd ik dus stilaan van het ‘showvirus’ gebeten en toen Guanyin enkele maanden oud was heb ik besloten dat ik ook wel zo’n prachtige honden wilde fokken en bestelde bij een andere fokker een reu van een heel andere bloedlijn.


In de toekomst ben ik van plan om sporadisch een nestje te fokken waarbij hun gezondheid, karakter en schoonheid centraal zullen staan.  

Home

Voorstelling

de akita

mijn honden

pups

Rainbow bridge

Nieuws

Links

kontakt

standaard

rasbeschrijving

Guanyin

Hakubi

Miyu

ihoko

emi