Akitakennel kawaii Tenshi
Voorstelling
pups
fotoalbum
nieuws 2011
Links
Kontakt
rasstandaard
Karakter
Guanyin NL
Hakubi NL
Miyu NL
Ihoko NL
Emi NL

Akita Rasstandaard

Algeheel voorkomen
Grote hond, robuust gebouwd, goed van verhoudingen en met veel substantie. Secondaire geslachtskenmerken bescheiden gedragen met veel adel en waardigheid.

Proportie
De verhouding hoogte tot lengte van het lichaam bedraagt 10:11

Gedrag en temperament
Het temperament is bedaard, trouw, volgzaam en gemakkelijk in de omgang, doch zeer dominant in de omgang met andere honden.

Hoofd
Ruime vlakke schedel, aan de voorkant breed met een duidelijk aangegeven stop en een goed zichtbare rimpel over het voorhoofd, matig ontwikkelde wangen, matig lange krachtige snuit. De neus is recht en heeft een dikke zwarte neusspiegel; een lichtere kleur is toegestaan bij witte honden. Gesloten lippen.

Ogen
Naar verhouding klein, bijna driehoekig van vorm, goed uit elkaar geplaatst. Aziatische uitdrukking. Donker bruin van kleur. Hoe donkerder hoe beter.

Oren
Naar verhouding klein, dik en driehoekig, licht naar voren neigend en duidelijk gespitst. Gescheiden door een matig brede tussenruimte en enigszins afgerond aan de punten.

Gebit
Krachtig scharend gebit.

Hals
Dik en gespierd, zonder keelhuid, in verhouding passend bij het hoofd.

Lichaam
Hoge schoft, rechte korte rug, brede en gespierde lendenen, diepe borst en goed ontwikkelde voorborst. Matig gebogen ribben en goed opgetrokken buik.

Ledematen
Schouders zijn matig schuin geplaatst en goed ontwikkeld. Voorbenen zijn recht en zwaar van bot. Ellebogen zijn tegen het lichaam geplaatst en middenvoeten enigszins schuin. Lange dijen, korte onderschenkels, sterke spronggewrichten. Matig gehoekt.

Voeten
Dik, rond en aangesloten. Harde nagels. Kattenvoet.

Staart
Hoog aangezet, dik, krachtig gekruld over de rug gedragen; uitgerold reikt de punt van de staart bijna tot aan het spronggewricht. De staart moet altijd gekruld zijn, naar rechts, links of dubbel gekruld.

Gangwerk
Veerkrachtig en sterke bewegingen.

Vacht
De bovenvacht is hard en recht, de ondervacht zacht en dicht. De schouders en de romp zijn bedekt met iets langer haar, het haar op de staart is langer dan de rest van het lichaam.

Kleur
Rood, Brindle, sesam en wit. Alle kleuren behalve wit moeten het "Urajiro" vertonen. "Urajiro" is de witte vacht op de zijkanten van de kaak, onderkant van de kaak,de hals, onderkant van de borst, onderkant van het lichaam, onderkant van de staart en de binnenzijde van de benen.

Schofthoogte
Reuen 67 cm, teven 61 cm. Er is een tolerantie van 3 cm naar boven of naar beneden.

Fouten
Vrouwelijke lijkende man, mannelijk lijkende vrouw. Ondervoor- en bovenvoor bijter. Blauw of zwart gevlekte tong. Te korte staart. Schuwheid (angst). Lichte kleur van iris.

Diskwalificerende fouten
Hangende staart. Hangende oren. Te lang van haar.Zwart masker. Markeringen op witte achtergrond (pinto). Agressief of overdreven angstig /schuw.

Elke hond die psychische of gedragsafwijkingen vertonen zullen worden gediskwalificeerd.


N.B. Bij reuen moeten de twee testikels volledig zijn ingedaald in de balzak.


  

Home

Voorstelling

de akita

mijn honden

pups

Rainbow bridge

Nieuws

Links

kontakt

standaard

rasbeschrijving

Guanyin

Hakubi

Miyu

ihoko

emi